Mooij Wonen
Image default
Badkamer

Badkamer renoveren in 2022? Hierbij enkele ontwerptips!

Na de keuken is de badkamer de volgende meest gecompliceerde kamer in huis. Er zijn veel details om over na te denken bij dit project, wat planning moeilijk kan maken. Met deze vijf tips en trucs kunt u de stress uit het planningsproces halen, zodat uw verbouwingsproject soepel verloopt.

1. Het bad of de douche is het middelpunt – Aarzel niet om uit te geven! 

Omdat badkuipen en douches de grootste armatuur zijn in de meeste badkamers, hebben ze de neiging om centraal te staan. Zelfs als je een budget renovatie plant, zul je merken dat het de moeite loont om deze armaturen een beetje speciale aandacht te geven. De beschikbare opties zijn natuurlijk afhankelijk van uw budget, maar hier zijn een paar ideeën om u te helpen geïnspireerd te raken, ongeacht hoeveel u van plan bent uit te geven aan een bad- of douche-update:

Als je de kosten laag wilt houden, overweeg dan om de essentiële dingen te vervangen: de kraan, douchekop en andere materialen zoals een spiegelkast badkamer. Soms is het vervangen van hardware die er versleten en verouderd uitziet, alles wat u nodig heeft om uw douche of bad een frisse uitstraling te geven. Bij middelgrote projecten is het vervangen van de douchedeur (of installatie, als u momenteel gordijnen heeft) een geweldige manier om het uiterlijk van uw badkamer bij te werken.

Vervanging van bad of douche is een project aan de duurdere kant van het spectrum. Maar als het armatuur zijn leeftijd laat zien door vlekken, haarscheurtjes of andere fouten, dan is dit project zeker de moeite waard. U moet met een aantal factoren rekening houden – zoals mogelijke badkameraanpassingen om een ​​bad of douche in een nieuwe maat of vorm te plaatsen – maar het resultaat zal u een moderne, functionele en mooie badkamer opleveren.

2. Meer informatie over standaard badkamer afmetingen

Planning kan moeilijk zijn, vooral als u overweegt de belangrijkste armaturen van hun oorspronkelijke plaats te verplaatsen. Als u uw nieuwe badkamer op papier indeelt, is het essentieel dat u weet wat enkele van de meest voorkomende standaard badkamer afmetingen zijn. Hier is een korte lijst om u op weg te helpen:

Toiletten hebben een ruimte nodig die ten minste 30 centimeter breed is, hoewel breder – tot 36 cm – meestal comfortabeler aanvoelt. Hoewel badkuipen variëren, is een standaard kant-en-klare badkuip 60 centimeter lang en 30 of 32 centimeter breed. Diepten kunnen variëren, variërend van 14 tot 20 centimeter . Gootstenen hebben minimaal 30 centimeter ruimte nodig, maar houd er rekening mee dat die 30 centimeter u heel weinig aanrecht ruimte zal geven; 36 centimeter of 48 centimeter is beter.

3.Mix metalen voor een chique uitstraling

Een andere manier om uw badkamer er trendy en trendy uit te laten zien, is door metalen te mengen. Mix bijvoorbeeld een chromen kraan met bronzen handdoekhaken. Of je zou een zilveren badkamerspiegel met gouden schansen kunnen proberen. Het draait allemaal om uniek zijn en plezier hebben met je ruimte! Wees er creatief mee en kijk wat er het beste staat in jouw badkamer.

Je kunt ook metalen gebruiken om textuur en dimensie aan uw badkamer toe te voegen. Als je bijvoorbeeld een effen witte tegel-backsplash hebt, probeer dan een dunne metalen accentstrip toe te voegen om de boel op te fleuren. Je zou er versteld van staan ​​hoeveel verschil het kan maken.

Wees niet bang om verschillende metalen in je badkamer te mixen en matchen. Met een beetje creativiteit kun je een chique uitstraling krijgen waar je gasten jaloers op zullen zijn.

https://mooijwonen.nl/badkamer-renoveren/