Mooij Wonen
Image default
Verlichting

Afmetingen van LED spots

LED inbouwspots veranda zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, en de keuze van de grootte kan afhangen van de specifieke toepassing en het gewenste verlichtingseffect. Hier zijn enkele gangbare afmetingen van LED spots:

1. MR16: Diameter 50 mm

MR16 LED spots hebben een diameter van ongeveer 50 millimeter. Ze worden vaak gebruikt in spotverlichtingstoepassingen en zijn geschikt voor kleinere ruimtes. MR16 spots zijn bekend om hun eenvoudige installatie en zijn populair in huishoudelijke en commerciële omgevingen.

2. GU10: Diameter 50 mm

GU10 LED spots hebben ook een diameter van ongeveer 50 millimeter, vergelijkbaar met MR16 spots. Het belangrijkste verschil is echter de fitting. GU10 spots worden vastgeschroefd in de fitting, terwijl MR16 spots een pinfitting hebben.

3. PAR16: Diameter 50 mm

PAR16 LED spots hebben ook een diameter van ongeveer 50 millimeter en zijn ontworpen voor specifieke toepassingen, zoals inbouwspots en trackverlichting. Ze zijn compacter dan hun grotere tegenhangers, zoals PAR20 en PAR30.

4. PAR20: Diameter 63 mm

PAR20 LED spots hebben een diameter van ongeveer 63 millimeter. Deze spots worden vaak gebruikt voor algemene verlichting in woonruimtes, etalages en displays. Ze bieden een goede balans tussen helderheid en richtingscontrole.

5. PAR30: Diameter 95 mm

PAR30 LED spots hebben een diameter van ongeveer 95 millimeter. Door hun grotere omvang kunnen ze meer licht produceren en zijn ze geschikt voor grotere ruimtes waar een heldere en gerichte verlichting nodig is.

6. PAR38: Diameter 121 mm

PAR38 LED spots hebben een diameter van ongeveer 121 millimeter. Deze grotere spots zijn geschikt voor grotere ruimtes en worden vaak gebruikt voor buitentoepassingen, zoals het verlichten van tuinen, terrassen en gevels.

7. Inbouwspots: Variabele Afmetingen

Inbouwspots zijn er in verschillende maten, afhankelijk van het gewenste ontwerp en de lichtopbrengst. Deze spots worden in het plafond of de muur gemonteerd en kunnen variëren van kleine, discrete modellen tot grotere, opvallende designs.

Bij het kiezen van de afmetingen van LED spots is het belangrijk om rekening te houden met de plaats waar ze worden geïnstalleerd, de beoogde verlichtingstoepassing en de esthetische voorkeuren van de gebruiker. Het assortiment aan beschikbare afmetingen maakt het mogelijk om LED spots aan te passen aan verschillende ruimtes en verlichtingsbehoeften.

https://www.hamulight.com/nl/